Reggeli - lett volna
Gourmet és még finomabb - 2900 Ft
A helyi termékek a szívügyeim!
Különleges helyi ételek
Számomra nagyon fontos a lokális gazdaság előtérbe helyezése, a közösségi gondolkodás, így felkutatom azokat a helyi bio- és kistermelőket, akiktől egyedülálló, csak Szigetváron és a környéken kapható, itt készült finomságokat tudunk beszerezni az asztalunkra.
Így jutottam el a Kaba Farmra, ahol először saját magam kóstoltam meg, mint vendég Lamine és Simone Kaba saját, abszolút limitált mennyiségben készített hús- és sajttermékeit. Egyből tudtam, hogy ebből másnak is ennie kell!
- Sertés szalámi svájci módra
- Strucckolbász, kis sertéshússal, hogy ne legyen száraz ;)
- Sértéssonka
- Alpesi, natur és deluxe kecskesajtok (ha nem tudtam volna, hogy kecske, soha meg nem mondtam volna!)
- Sertés kenőmájas svájci módra (valami isteni volt!)
Természetesen a pékáru, zöldség, gyümölcs, kávé, tea, üdítők ebből a reggeli kínálatból sem hiányoznak.
Ezzel a típusú reggelinkkel az a célom, hogy ne csak tele hassal távozzon a vendég, de igazi élménnyel. Ugyan nem vagyunk szakácsok, de ezzel el tudjuk érni, hogy legyen ez egy ici-pici gasztrotúra is, itt a Hotel Oroszlánban!
ital... helyi, borok, üdítők... kitöröltem :(
Kérdezték miért ilyen "drága"?
Mert kézműves, bio- és kis gazdaságokból származó helyi kuriózumok... Míg egy multinál 2-3 ezer forintos kilogramm áron finom sajtot és szalámit tudunk vásárolni (nem a trappista és a parizel kategória, mert az még olcsóbb), addig egy kézműves, bio termék kilója 4-7 ezer forint...
Hát ezért :) Bízom abban, hogy lesz olyan utazónk, aki szívesen megkóstolja ezeket a termékeinket is.
A lista folyamatosan bővülni fog ... még a napokban is! (ma 04.24. van, 04.27-én nyitunk - Igyekszek)