Programok

HOTEL OROSZLÁN


Az új kiállítás méltó módon mutatja be Szigetvár hadtörténeti jelentőségét és az ostromot. A digitális technológia segítségével a látogatók egy igazán korszerű és interaktív múzeumot tekinthetnek meg. Az újonnan épült, modern fogadóépület egyedi élményeket nyújt az idelátogatóknak. A múzeum épületébe "visszakerült" a restaurálás alatt lévő értékes régészeti gyűjtemény, így remélhetőleg nem csak a városba érkező turisták, de a szigetváriak is örömmel és érdeklődéssel fogadják majd az újdonságokat.


HOTEL OROSZLÁN


A beruházás jelentős részét képezi az interaktív viselet és fegyvertár, amely az "Élő Vár" elképzelésen túl a városi kulturális rendezvények céljait is szolgálja. A kiállítás berendezése 2015. június végére várható, így a július végi nyitóünnepséget követően bárki megtekintheti a megújult múzeumot is. A turisták azonban addig sem maradnak élmények nélkül - a vár hagyományőrzői gondoskodnak róla, hogy a látogatók felejthetetlen órákat töltsenek el a Szigetvári Várban.


HOTEL OROSZLÁN


Nyitva tartás: 09:00 - 20:00
Cím: Szigetvár, Vár u. 19.
Telefon: +36-30-222-4289
www.szigethvar.hu

A turbéki barokk templom Szulejmán Szultán egykori mauzóleumának helyén áll, ahova belső szerveit temették el.
A várostól 6 kilométerre található turbéki szőlőhegyet a borok és a gasztronómia szerelmeseinek ajánljuk. Igény esetén csoportoknak szervezünk borkóstolóval egybekötött vacsorát.
Ha a Zselici-dombságban kirándulnak, látogassák meg az ibafai pipamúzeumot, a gyűrűfűi ökofalut, vagy az almamelléki kisvasúttal idézzék fel gyermekkori emlékeiket, mellyel a sasréti erdei iskolához juthatnak el.
Magyarlukafán tartják a Vendel-napi búcsút, Somogyhárságyon az országos hírű pünkösdi parasztolimpiát. Zrínyi hősiessége előtt tisztelegve rendezik meg minden év szeptemberében Szigetváron a Zrínyi Napokat.
A város környékén a horgászok, a vadászok és a lovaglás szerelmesei sem unatkozhatnak.
Ha van kedve hosszabb kirándulást tenni, a barcsi borókás és a Dráva is akár egy órán belül elérhető. Igény szerint biztosítunk idegenvezetőt.

HOTEL OROSZLÁN